top of page

Van ongewilde vluchteling naar gewilde tandarts: Wat ben ik trots om jou mijn moeder te noemen.

Mijn moeder is alleen, met 2 kinderen, gevlucht naar een vreemd land. Hier heeft ze haar uiterste best gedaan om te integreren en zichzelf te ontwikkelen. Haar verhaal kent vele tegenslagen, discriminatie en traumatische herinneringen. Ondanks alle tegenslagen heeft ze een mooie carrière en leven kunnen opbouwen en ze wordt nu in het zonnetje gezet in verschillende dagbladen. Een welverdiende afscheid na een carrière van 44 jaar!


Zij heeft mij altijd aangemoedigd om het beste uit mijzelf te halen en een carrière te volgen waar ik anderen bij kan helpen. Net als hoe zij dat doet. Haar patiënten zien haar niet graag gaan en terecht: Haar kracht zit in het patiëntencontact. Ze weet als geen ander om te gaan met angstige patiënten. Binnen de zorg dienen we niet alleen aandacht te besteden aan de klacht waarmee iemand binnenkomt, maar ook de persoon die deze klacht draagt. De patiënt voelt zich gezien en gehoord, wat leidt tot minder angst en een prettige ervaring. Keer op keer heb ik dit ervaren. Dit heeft mij geïnspireerd om de zorg in te gaan.


Mama, wat ben jij een krachtige vrouw. Jij bent een doorzetter. Jij bent een voorbeeld voor velen en mijn grootste rolmodel.


0 opmerkingen
bottom of page